Spring naar het artikel
11 februari 2019

In de wijken Prinsenland en Het Lage Land wordt hard gewerkt aan een duurzame toekomst. Op dinsdag 12 februari wordt hiervoor een netwerk- en inspiratiebijeenkomst georganiseerd – bewoners en ondernemers zijn welkom!

Met de aanpak Next Generation Woonwijken (NGW) werken de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Woonstad Rotterdam aan toekomstbestendige woonwijken. De wijken Prinsenland en Het Lage Land zijn hierbij geselecteerd als pilot. Doel is om de wijken op innovatieve wijze klaar te stomen voor de toekomst, op meerdere terreinen tegelijk – van technologische tot sociale veranderingen. En daar is de hulp van zo veel mogelijk wijkbewoners en ondernemers bij nodig!


Samen op zoek naar samenhangende oplossingen

De netwerk- en inspiratiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 februari 2019 van 13:00 tot 17:00 in X-preszo. Uitgangspunt is om samen met verschillende wijkpartners (bewoners, ondernemers, zorgpartijen en organisaties) te zoeken naar samenhangende oplossingen voor de energietransitie. Op zo’n manier dat de inzet elkaar versterkt. De partijen willen komen tot andere vormen van organiseren, bijzondere samenwerkingen en innovatieve projecten.


Inspiratie

De bijeenkomst is met name bedoeld om te laten zien welke stappen er al zijn gezet op duurzaamheidsvlak en iedereen te inspireren om verder door te pakken. Op het programma staat onder meer het aardgasvrij maken en isoleren van huizen, hergebruiken van water, delen van scooters en auto’s en het creëren van een prettige woonomgeving. Na een korte terugkoppeling is het vooral de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat in workshops om verder te brainstormen.


Een vervolg op

Het is zeker niet de eerste keer dat in Prinsenland/Het Lage Land over deze onderwerpen wordt gepraat. Op 13 maart 2018 was er ook een bijeenkomst waar verschillende partijen (waaronder ook bewoners) ideeën mochten aandragen voor een duurzamere toekomst van de wijken. Ook deden Prinsenland en Het Lage Land in oktober 2018 mee aan de Climathon  – dé wereldwijde hackathon voor een beter klimaat. Ideeën die hieruit voortvloeiden worden ook echt uitgevoerd. Van het verduurzamen van een speeltuin voor alle leeftijden tot meer activiteiten opzetten van en met bewoners – ook hierover krijg je op de bijeenkomst een update..


Ben jij erbij?

Wil jij je stem laten horen voor een groenere wijk? Kom dan vooral langs!

Wie? Bewoners en ondernemers uit Prinsenland en omstreken
Waar? X-preszo, Cornelis Danckertsstraat 36, 3067 XG Rotterdam
Wanneer? Dinsdag 12 februari, 13:00 – 17:00