Spring naar het artikel
14 juni 2019

Op vrijdag 28 juni ben je welkom in de Centrale Bibliotheek aan de Blaak voor een college over het Rotterdams Weerwoord. De programmamanager vertelt daar over de initiatieven die bijdragen aan een klimaatbestendige stad.

Als stad in de Nederlandse delta merkt Rotterdam nu al de nadelige gevolgen van klimaatverandering. Hevige neerslag, langere periodes van droogte, hitte, bodemdaling en zeespiegelstijging zorgen voor gevaar. Klimaatadaptatie, het aanpassen van de stad op dit gevaar, is van levensbelang op een plek die voor 85 procent onder zeeniveau ligt. Rotterdam is daar dan ook al een aantal jaar mee bezig.


Het Rotterdams Weerwoord

Het Rotterdams Weerwoord is het antwoord op het veranderende klimaat. Het centrale thema hierin is samenwerking. Slechts veertig procent van de stad is namelijk openbaar gebied, de overige zestig procent is privaat terrein.  Gemeente, waterschap en provincie zal samen met Rotterdammers en Rotterdamse bedrijven de schouders eronder moeten zetten. Een klimaatbestendige stad kan alleen bereikt worden als gebouwen, woningen en tuinen hieraan bij gaan dragen. En het mooie is, daarmee wordt de stad ook gelijk een stukje groener, mooier en prettiger om in te leven. Programmamanager Johan Verlinde vertelt namens Het Rotterdams Weerwoord over deze nieuwe initiatieven.

Het college vindt plaats op 28 juni van 16.00 tot 17.00 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Blaak. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek.