Spring naar het artikel
14 juni 2019

In het stadshart van Rotterdam is bovenop gebouw de Delftse Poort een nieuw waterbergend dak van ongeveer 2.500 vierkante meter aangelegd. Op het dak groeien diverse planten en grassen, staan bijenkasten en er zijn vogelbroedplaatsen.

Het waterbergende groene dak is een resultaat van de samenwerking van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Rotterdam om de stad hoosbui- en hittebestendig te maken. Gebouweigenaar CBRE Global Investors heeft voor dit bijzondere project het dak van de Delftse Poort klaargemaakt.
 

Een regen- en klimaatbestendige stad

Op veel plekken in Rotterdam werken het hoogheemraadschap en de gemeente samen met bewoners en andere partijen om de stad regen- en klimaatbestendig te maken. Het waterbergend dak van de Delftse Poort is daar een mooi voorbeeld van. De aanleg van meer groen in een dichtbebouwd gebied als het centrum van Rotterdam draagt bij een beter leefklimaat. Zo biedt een groen dak ruimte om water tijdelijk op te slaan, waarmee overlast van te veel of juist te weinig water beperkt kan worden. Ook kan een groen dak bijdragen aan luchtzuivering en het dempen van omgevingsgeluiden.