Spring naar het artikel
23 mei 2019

Van 31 mei tot en met 2 juni zijn het weer Dakendagen in Rotterdam. Je kunt een kijkje nemen op daken van bekende Rotterdamse gebouwen en zo met eigen ogen zien hoe daken kunnen bijdragen aan een levendige en toekomstbestendige toekomst.

Een dak is niet alleen bedekking van een huis, maar ook een manier om je gebouw te vergroenen. Dat merk je bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan Parking Westblaak, waar dit jaar een plantensupermarkt op het dak is gevestigd. Aan de Schiekade is de DakAkker, waar groenten, fruit en kruiden worden verbouwd.


Informatiemarkt op De Doelen

Op het dak van De Doelen houdt de gemeente Rotterdam ook dit jaar weer op zaterdag en zondag een gratis toegankelijke informatiemarkt over het aanleggen van groen, het duurzaam opwekken van energie en waterbeheer op het dak. Voor Rotterdam zijn groene daken namelijk een goede zaak. Niet alleen gaat je dak langer mee, maar de beplanting leidt tot minder belasting van het riool omdat het een deel van het regenwater opneemt. Zo houden wij gemakkelijk droge voeten.


Genieten van optredens en het uitzicht

Niet alle daken hebben ‘duurzaam’ als thema. Je kunt ook op de tientallen daken genieten van het uitzicht en je laten vermaken met allerlei optredens, spelletjes en andere activiteiten. Op het parkeerdek van het WTC Beursplein is bijvoorbeeld een doolhof neergezet. En stel je eens voor dat je op het dak kunt staan van iconische Rem Koolhaas-gebouwen zoals de Kunsthal of De Rotterdam!

Kijk hier voor het complete programma op de website van de Dakendagen.