Spring naar het artikel
26 juli 2019 | laatste update: 29 juli 2019

Altijd al inzicht willen hebben in je energieverbruik thuis? Huizenbezitters in Prins Alexander en IJsselmonde maken in juli en augustus kans op een superhandige energieverbruiksmeter. De WoonWijzerWinkel geeft 75 exemplaren gratis weg.

Een energieverbruiksmeter is zeer eenvoudig aan te sluiten en geeft direct inzicht in hoeveel elektriciteit en gas je verbruikt. Zo kun je je verbruik bekijken en direct zien wat er gebeurt als je besluit korter te gaan douchen, de verwarming een graad lager te zetten of hoeveel stroom het kost om je wasdroger te laten draaien.
 

Bij de WoonWijzerWinkel

Je kunt nu een energieverbruiksmeter ophalen bij de WoonWijzerWinkel! Tenminste, als je aan enkele voorwaarden voldoet. De kosten van het apparaat plus installatie en het bijbehorende abonnement worden gedurende 1 jaar vergoed. Je mag zelf kiezen uit vier verschillende meters.
 

Het doel van deze actie is om de energielasten van Rotterdammers te verlagen en het hun wooncomfort te verhogen. Bij dit project richt de gemeente Rotterdam zich vooral op bewoners/eigenaren van woningen van vóór 1990 in de gebieden Prins Alexander en IJsselmonde.

Ook een gratis energieverbruiksmeter? Check nog wel even deze voorwaarden:

  1. De energieverbruiksmeters worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. “Wie het eerst komt, het eerst maalt.”
  2. De actie is bedoeld voor eigenaar-bewoners van een zogeheten grondgebonden woning (dus geen appartement) uit Prins Alexander en/of IJsselmonde, gebouwd tot 1990.
  3. Je kunt je inschrijven tot 31 augustus 2019.
  4. De installatie start in september en heeft een looptijd van 1 jaar.
  5. Bij deelname verleen je toestemming aan de WoonWijzerWinkel om de data voor onderzoek gedurende 1 jaar beschikbaar te stellen aan de gemeente Rotterdam.
  6. Wil je als deelnemer kans maken, dan word je gevraagd de leveringsvoorwaarden van de energieverbruiksmanager en een privacyverklaring te ondertekenen.
  7. Als deelnemer ga je akkoord met het invullen van vier korte online enquêtes van de gemeente Rotterdam.
  8. Er zijn 75 energieverbruiksmanagers beschikbaar: op = op!

Meedoen? Meld je aan via de website van de WoonWijzerWinkel!