Spring naar het artikel
28 januari 2019

Op zaterdag 9 februari 2019 vindt in Blue City het ‘Dus Wat Gaan Wij Doen’ Festival plaats. In het voormalig Tropicana komen enthousiastelingen bij elkaar om elkaar voor lezingen en netwerksessies én er is een grote kledingruil.

De gedachte achter het festival is duidelijk. “Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering gaat merken, en de laatste die er wat aan kan doen,” zo luidt het in het Facebook-event. “Maar daar schrikken wij niet van. We gaan aan de slag! Niet met een opgeheven vingertje, maar met de duim tegen de borst en één arm in spierbal-modus!”


Het programma

Het evenement begint om 13:00 en duurt tot ongeveer 21:00. Gedurende de dag staan er allerlei activiteiten op het programma vol inspiratie om jouw leven verder te verduurzamen! Pioniers in duurzaam ondernemen, innovatieve start-ups en professoren presenteren hun ervaringen en kennis. Maar je kunt ook zelf aan de slag! Bedenk je eigen duurzame “start-up in a day” of fix je bankrekening, energiecontract, verzekering en nog veel meer op het transformatieterras.
 

Kledingruil

Als klap op de vuurpijl organiseert Awearness Kollektif van 13:00 tot 18:00 een kledingswap, waar jij jouw kleding, schoenen en accessoires kunt ruilen voor ingeleverde items van anderen. Wist je dat Nederlanders gemiddeld 46 nieuwe kledingstukken per jaar kopen, terwijl we er jaarlijks 40 weggooien? Gemiddeld bestaat onze garderobe uit 173 kleren, waarvan we ongeveer 50 items niet dragen! Onwijs zonde natuurlijk, maar ruilen biedt een mooie uitkomst.

Kom naar de swap met maximaal acht schone en hele kledingstukken, schoenen of accessoires uit jouw garderobe. Wissel deze items in bij de sorteerbalie van de swap voor punten. Afhankelijk van de kwaliteit van de items krijg je hier 1, 2, 5 of 10 punten voor. Met deze punten kan je in de swapwinkel ‘nieuwe’ kleren uitzoeken.


Kom je ook?

Wil jij ook een bezoekje brengen aan het duurzaamste festival van Rotterdam? Koop dan snel je tickets via de website van BlueCity.