Spring naar het artikel
2 april 2019

Woon jij in Zuid-Holland en wil je aan de slag met een groen buurtproject? Dan kun je dat doen met financiële hulp van de provincie.

Wil jij samen met je buren aan de slag met het uitbreiden van de buurtuin, het aanleggen van een bijenlint of het opknappen van de natuurspeeltuin? Dan schiet de Provincie Zuid-Holland je te hulp! De provincie verdubbelt namelijk het bedrag dat jij met crowdfunding ophaalt voor jouw groene project, tot een maximum van €5.000. Het is daarbij wel van belang dat er binnen jouw project aandacht is voor één of meer van de icoonsoorten in Zuid-Holland, bijvoorbeeld voor de egel, de argusvlinder of de Noordse woelmuis.


Workshop crowdfunding

Een crowdfunding campagne opzetten, hoe doe je dat eigenlijk? Wanneer je hier nog geen ervaring mee hebt, komt de workshop ‘crowdfunding voor groene initiatieven’ goed van pas. Tijdens deze gratis sessie – die plaatsvindt in Den Haag op woensdag 10 april van 18.30-21.00 uur – leer je hoe je crowdfunding inzet bij het realiseren van jouw groene initiatief. Ook denk je met de andere deelnemers  na over hoe je de icoonsoorten in je project kunt betrekken en krijg je meer informatie over de ‘verdubbelaar’ van de Provincie Zuid-Holland.


Direct aan de slag

Heb jij al een goed plan voor meer natuur in de stad en heb je geen extra hulp nodig? Dan kun je direct aan de slag! Start jouw crowdfunding actie op en zamel zoveel mogelijk geld in om jouw plan tot een succes te maken. Meer informatie over de actie en de verdubbelaar is te lezen op de website van de provincie Zuid-Holland.
 

Extra inspiratie nodig voor het opstarten van een groen project? Meerdere Rotterdammers gingen je al voor!

 

Foto: Beeldbank Rotterdam, Claudia Zantman