Spring naar het artikel
15 januari 2019

Woningcorporatie Havensteder bouwt op de hoek van de Snellemanstraat en Vletstraat vijfentwintig all-electric sociale woningen. Wethouder Kurvers sloeg op dinsdag 15 januari de eerste paal.

Hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en elektrische radiatoren en boilers: de nieuwe sociale huurwoningen van Havensteder zijn straks van alle duurzame gemakken. Omdat alle installaties werken op elektriciteit (all-electric) zijn de huizen bovendien helemaal aardgasvrij. De oplevering staat gepland voor het einde van dit jaar.


Kans voor verduurzaming

Bewoners die in aanmerking komen voor sociale huur kunnen een woning van 50 m2 huren voor maximaal 607 euro per maand. Vóór dit project stonden er andere woningen op de locatie, maar Havensteder heeft ervoor gekozen om die te slopen. De oude huizen hadden te kampen met funderingsproblemen en waren algeheel in slechte staat. Bovendien was de nieuwbouw voor Havensteder een mooie ‘kans voor verduurzaming’. 


Gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen

'Met het all electric verwarmingsconcept dat we bij dit project toepassen, leveren we een bijdrage aan de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen van woningcorporaties, Rijk en gemeente Rotterdam', vertelt Henk Rotgans, directeur Onderhoud en Ontwikkeling van Havensteder. 'Jaarlijks investeren we zestien miljoen euro extra in het isoleren van onze woningen, en onderzoeken we steeds de mogelijkheden van CO2-neutraal bouwen.'

Het is sinds kort verplicht om nieuwbouw aardgasloos te bouwen. Voordat deze verplichting van kracht was, besloot Havensteder al om deze woningen all-electric uit te voeren.

 

De all electric woningen zijn een ontwerp van Rob Ruoff Architecten. Waal verzorgt de bouw van de woningen.