Spring naar het artikel
11 december 2018

Er wordt hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van Windpark Landtong Rozenburg. Wil je meer weten of je mening laten horen? Kom dan naar de informatieavond op 17 of 18 december in Maassluis of Rozenburg.

Windpark Landtong Rozenburg bestaat momenteel uit twee delen. Het westelijke deel heeft tien windturbines, gebouwd in 2007, met vijf aan de westkant en vijf aan de oostkant van de Maeslantkering. Direct oostelijk daarvan zijn in 2015 twee extra windturbines in gebruik genomen. De tien bestaande windturbines worden vervangen door maximaal negen modernere en efficiëntere exemplaren.


Toelichting milieueffect

Een milieueffectrapportage (MER) laat de impact van een plan op het milieu zien. Tijdens de informatieavond geven Eneco en de gemeente Rotterdam toelichting op de MER van de veranderingen aan het windpark Landtong Rozenburg en andere bijbehorende documenten zoals de ontwerp-watervergunning.

Van 14 december 2018 tot en met 24 januari 2019 liggen deze documenten officieel ter inzage, wat betekent dat jij als Rotterdammer er je mening over kunt geven! De informatieavond is dan ook een mooie kans om vragen te stellen. Medewerkers van alle betrokken partijen ( DCMR Milieudienst Rijnmond, Eneco, Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en gemeente Rotterdam) zijn aanwezig om die te beantwoorden:


Info

Wanneer: 17 december in Maassluis, 18 december in Rozenburg
Tijd: van 19.30 tot 21.00 uur
Waar: Maassluis, Koningshoek 93.050 (gemeentehuis). Rozenburg, Jan van Goyenstraat 1 (Stadswinkel)
Vooraf aanmelden is niet nodig. Je kunt zelf kiezen welke datum en locatie voor jou het beste uitkomt.


Groene energie voor meer huishoudens

De vervanging van de windturbines komt neer op bijna een verdubbeling van het vermogen: van 15 megawatt naar minimaal 27 megawatt. Dit laatste staat gelijk aan groene energie voor ongeveer 17.500 huishoudens. De oude windturbines worden aangeboden op de internationale markt.


Meer weten?

Wil je meer weten over de plannen van het park of je mening nu al laten horen? Neem dan vooral een kijkje op de speciale pagina van de gemeente Rotterdam.