Spring naar het artikel
13 november 2018

De bouw van windpark Nieuwe Waterweg is in volle gang. Het park, bestaande uit zeven windmolens, levert straks een belangrijke bijdrage aan de groene stroomvoorziening van Rotterdam. Op woensdag 21 november 2018 kun je een uniek kijkje achter de schermen nemen.
 

De bijzondere rondleiding duurt van 13:00 tot 16:00 uur. Tijdens het bezoek krijg je een indruk van wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een windpark. Zo kun je niet alleen de techniek van dichtbij aanschouwen, maar zijn er ook deskundigen aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Je wordt ontvangen bij het Keringhuis, Publiekscentrum Water te Maeslantkeringweg 139 in Hoek van Holland. Deze locatie is prima bereikbaar per fiets en auto. Kom je met de auto? Dan kun je bij het Keringhuis te parkeren. Vanaf het Keringhuis is er vervoer naar de exacte bouwlocatie op het windpark. Na het kijkje bij de bouw is het ook mogelijk om een rondleiding bij de Maeslantkering te krijgen.
 

Windpark Nieuwe Waterweg

Er worden zeven splinternieuwe windmolens gebouwd in Rotterdam aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en Maassluis. Het park strekt zich uit van het transformatorstation ten westen van de Maeslantkering tot de Oranjeplassen aan de oostzijde. Op dit moment worden zes windmolens ten oosten van het Oranjekanaal gebouwd; over de windmolen ten westen van de Maeskantkering wordt nog overlegd. Dit alles is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen gemeente Rotterdam en Eneco.
 

Belangrijker dan ooit

De windmolens leveren jaarlijks 75 miljoen kWh groene stroom. Om je een idee te geven: dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van ruim 21.000 huishoudens. Goed nieuws dus, want op die manier levert dit windmolenpark een belangrijke bijdrage in het realiseren van een duurzaam, gezond Rotterdam.
 

Belangrijkste info

Wie? Iedereen is welkom!
Wat? Een uniek kijkje achter de schermen bij windpark Nieuwe Waterweg
Waar? Keringhuis, Publiekscentrum Water, Maeslantkeringweg 139, Hoek van Holland
Wanneer? Woensdag 21 november, van 13:00-16:00 uur