Spring naar het artikel
3 april 2019

Wist je dat 70% van de Nederlanders tussen de 5 en 20 ongebruikte kledingstukken in zijn/haar kast heeft liggen? Zonde! Komende zaterdag krijg je de kans om je kleding een tweede leven te geven tijdens de Changez kleding- en sneakerruil.

Tijdens de Changez kleding- en sneakerruil in BlueCity op zaterdag 6 april lever je minimaal 2 en maximaal 8 mooie kleding- of sneakerstukken in, die worden ingedeeld volgens een puntensysteem. De jury bepaalt bij de ingang of jouw stukken aantrekkelijk genoeg zijn om iemand anders blij mee te maken en geeft je een tegoedbon waarop staat hoeveel stukken je kunt uitzoeken. Daarna kan het struinen beginnen! De kleding die aan het einde van de dag over is gaat naar een goed doel.


Ook vintage verkoop

Changez kleding- en sneakerruil vindt plaats op zaterdag 6 april, van 12.00 tot 16.00 uur, in BlueCity (het voormalige Tropicana aan de Maasboulevard). Een entree ticket kost € 7,-.Wanneer je klaar bent met ruilen kun je ook nog even rondsnuffelen bij een aantal toffe vintage verkopers die aanwezig zullen zijn. En van al dat ruilen krijg je trek: gelukkig is er genoeg lekkers te snacken en kun je een drankje doen van Thijsthee.


Er is meer...

Naast kleding ruilen, zijn er nog meer manieren om de inhoud van jouw kledingkast te verduurzamen. Bijvoorbeeld door te shoppen in tweedehandswinkels of door te gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.