Spring naar het artikel
4 juli 2019

Wil je als VvE graag een laadpaal voor elektrische auto’s aanleggen op jullie terrein? Dan kun je daar vanaf nu een lening voor aanvragen bij het Nationaal Energiebespaarfonds.

Er zijn in Nederland ongeveer één miljoen appartementen met een eigen parkeerterrein of -kelder. Daar is nu nog bijna geen laadpaal te vinden. Zeker in een kelder zijn de kosten voor het installeren van een laadpaal vaak te hoog voor een individuele auto-eigenaar.

Samen met de VvE een laadpaal aanschaffen is vaak wel haalbaar. Het voorkomt bovendien dat alle kosten voor de aanleg van een laadpaal terechtkomen bij de eerste gebruiker(s). Om de aanschaf van een laadpaal door VvE’s te stimuleren, is het vanaf nu mogelijk om onder aantrekkelijke voorwaarden een speciale lening af te sluiten bij het Nationaal Energiebespaarfonds.

De lening kan worden gebruikt voor de aanschaf en aanleg van de laadpaal zelf, maar ook voor de verbinding met de groepenkast, de bekabeling en de aanpassing van de netcapaciteit. Alleen de kosten voor nieuwe energietarieven worden niet vergoed.


Aantrekkelijker en betaalbaarder

Het kabinet stelt twee miljoen euro beschikbaar voor de regeling. Door het mogelijk te maken om je auto op eigen terrein op te laden, hoopt de minister dat elektrisch rijden aantrekkelijker en betaalbaarder wordt. 

Lees meer op de website van het Nationaal Energiebespaarfonds.


Elektrisch rijden in Rotterdam

Wil je meer weten over de regelingen rond elektrisch rijden in Rotterdam? Kijk dan op de speciale pagina op de gemeentewebsite. Hier vind je onder meer een brochure met meer informatie over gezamenlijke laadpalen voor VvE’s en de juridische afspraken die daarbij komen kijken.