Spring naar het artikel
14 januari 2019

Lidl heeft als eerste supermarkt in Nederland alle winkels van het aardgasnet afgehaald. Dat is sinds vandaag officieel met het aardgasvrij maken van de laatste winkel aan de Spinozaweg in Rotterdam. Wethouder Bonte staat achter deze mooie stap en ging er vandaag op bezoek.

De supermarktketen heeft de aardgasaansluiting in de winkel op de Spinozaweg vervangen door een elektrische warmtepomp. Voorheen maakte Lidl gebruik van twee systemen: aardgas voor verwarming en elektriciteit voor de koeling. Nu is één systeem voldoende – een duurzame en efficiënte ontwikkeling. Lidl heeft dit met flinke investeringen in de afgelopen jaren kunnen realiseren voor al haar winkels. Het is de laatste Nederlandse supermarkt van LIDL die aardgasvrij is gemaakt.


Een voorloper en voorbeeld

De Rotterdamse wethouder Bonte is positief over deze duurzame stap en bezocht vandaag de Lidl-winkel. ‘‘Om klimaatveranderingen tegen te gaan en door de aardbevingen in Groningen, willen we versneld van het aardgas afstappen. Dit willen we samen met Rotterdammers en bedrijven oppakken. Lidl is hierin een voorloper en een voorbeeld voor andere ondernemers,” aldus wethouder Bonte.