Spring naar het artikel
7 januari 2019

In steeds meer laagbouwwoningen in wijken in Rotterdam zamelt de gemeente Rotterdam gft-afval apart in. Bewoners in Hoek van Holland, Pernis, Lombardijen, Zuidwijk, Zuidrand en Pendrecht kunnen vanaf januari hun afval ook apart aanbieden.

Ongeveer een derde van het aantal kilo's Rotterdams restafval bestaat uit groente-, fruit-, en tuinafval (gft). Dit afval apart inzamelen is beter voor het milieu, omdat het een 'tweede leven' krijgt.


Compost

Het restafval kan verwerkt worden tot natuurlijke bodemverbeteraar (compost) voor land- en tuinbouw, maar ook voor sier- en moestuinen en voor tuinaarde en potgrond. Van de stoffen die vrijkomen bij het maken van compost wordt groene stroom gemaakt. Ook bespaart de gemeente op verwerkingskosten: compost maken is goedkoper dan verbranding bij restafval.


Samen

Rotterdam wil dat afval op den duur niet meer bestaat. Dat doet de gemeente onder andere door afval goed te scheiden. Maar er is nog zoveel meer. Samen moeten we minder afval produceren, spullen hergebruiken en recyclen.

 

Lees meer over gft op de pagina Groente-, fruit- en tuinafval op rotterdam.nl