Spring naar het artikel
9 juli 2019

Een wereldpremière in Rotterdam: in de havenstad is vandaag de eerste volledig elektrische MINI aan de wereldpers voorgesteld. Deze presentatie was voor de gemeente Rotterdam en autofabrikant BMW, maker van de MINI, aanleiding om nog eens stil te staan bij de samenwerking, die vorig jaar is ingezet.


“De stad groeit in hoog tempo, de technologie neemt grote sprongen en de stad slibt dicht als we niet actief oplossingen bedenken”, zegt Petra de Groene, directeur Economie en Duurzaamheid bij de gemeente Rotterdam. “Dat vraagt om een innovatief ondernemersklimaat en nieuwe oplossingen. De stad heeft sterker partners nodig die kennis, invloed, lef en doorzettingsmacht hebben om het leven in de steeds drukker wordende stad fijn te houden. Met BMW hebben wij een dergelijke partij gevonden.”
 

Electric City Drive

Samen met BMW werd het pilotproject Electric City Drive in september 2018 gestart. Dit project stimuleerde rijders van plug-in hybrides het beste uit hun auto te halen. De Groene: “Het afgelopen jaar zijn projecten uitgevoerd en gedefinieerd, is gewerkt aan de samenwerking en zijn elkaars netwerken verkend en ingezet. Het komende jaar gaan we de resultaten van veel van deze voorbereidingen zien.”

Voor BMW was het een logische keuze om de elektrische MINI in Rotterdam te lanceren. “MINI is een urban merk en de volledig elektrische MINI is de logische volgende stap naar de toekomst”, aldus Oliver Heilmer, Head of MINI Design. “Met de MINI Electric geeft MINI richting aan de toekomst van elektrische mobiliteit en bewijst het dat het klaar is voor de toekomst. Wij zijn buitengewoon trots dat BMW Group ervoor heeft gekozen de wereldwijde persintroductie van de MINI Electric plaats te laten vinden in de Maasstad.”


Pilots

De gemeente Rotterdam werkt samen met kennisinstellingen en het bedrijfsleven om de economie van de stad naar een volgend niveau te brengen. Een mooi voorbeeld is de komst van de Mobility City Campus, een ambitieus project met wereldwijde impact en vooruitstrevende ambities. Er lopen meer dan vijftig pilots op het gebied van mobiliteit binnen de gemeente Rotterdam, van autonome pilots op de luchthaven van Rotterdam tot een Hydrogen Production facility in de haven van Rotterdam. Dit volume aan mobiliteitspilots binnen één regio maakt Rotterdam tot een van de leiders in mobiliteitsinnovatie in Europa.