Spring naar het artikel
13 juni 2019

Vanaf vandaag draaien zes gloednieuwe windmolens langs de Nieuwe Waterweg. Samen produceren deze molens voldoende groene stroom om alle huishoudens van Maassluis, Hoek van Holland en Maasdijk te kunnen voorzien.

Het nieuwste windmolenpark van energiebedrijf Eneco werd vanmiddag feestelijk geopend in aanwezigheid van de Rotterdamse wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie). “Rotterdam wil een klimaatneutrale stad worden. Binnen tien jaar tijd willen we de CO2-uitstoot halveren. Om dat doel te halen hebben we de komende jaren heel veel extra windenergie nodig. Het Windpark Nieuwe Waterweg levert een belangrijke bijdrage aan de energieswitch die we aan het maken zijn.”


Zes windmolens

Er is zeven maanden gebouwd aan het windpark. Dat bestaat uit zes windmolens van elk 175 meter hoog. Het is het derde windpark dat Eneco in korte tijd realiseert in de regio Rijnmond. Eerder bouwde het Rotterdamse energiebedrijf samen met Vattenfall al een windmolenpark op de Slufterdam en binnenkort is ook het windmolenpark Hogezandsepolder in de Hoeksche Waard klaar.


Windopbrengst voor omwonenden

Omwonenden kunnen volop meeprofiteren van de komst van het nieuwe windpark: Eneco begint vandaag met de voorinschrijving van WindOpbrengst. Met WindOpbrengst kunnen deelnemers vanaf 50 euro investeren in het park, waarbij Eneco jaarlijks een vast rendement van 5 procent garandeert. Inwoners van omliggende plaatsen Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland krijgen voorrang op de inschrijving.