Spring naar het artikel
20 november 2019

Rotterdam bestelt nieuwe, ondergrondse containers waarbij duurzaamheid en circulair denken voorop staan. Voor deze aanpak is de gemeente Rotterdam genomineerd voor de KoopWijsPrijs 2019.

De KoopWijsPrijs wordt uitgereikt aan het meest vooruitstrevende project op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Rotterdam loopt hiermee voorop, zo bewijst ze met de aankoop van de ondergrondse containers.

Uit alle inzendingen selecteerde een jury de gemeente Rotterdam en twee andere genomineerden. Deze jury bestaat uit werkgeversorganisatie VNO-NCW, ondernemersvereniging MKB Nederland, Natuur & Milieu, NEVI, Social Enterprise NL en duurzame bedrijvennetwerk MVO Nederland. De jury heeft onder andere gekeken naar ambitie, verankering van MVI in de organisatie, effect en interactie met marktpartijen.

Vanaf 2020

Rotterdammers kunnen de nieuwe, ondergrondse containers vanaf begin 2020 gebruiken. Met leverancier Waste Vision is contractueel afgesproken dat deze containers voldoen aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Daarnaast levert de productie van een container de komende acht jaar werkgelegenheid aan 70 mensen (55 FTE) met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Stemmen op het project? Dat kan hier.