Spring naar het artikel
29 mei 2018

In het weekend van 2 en 3 juni 2018 zijn het weer Rotterdamse Dakendagen. Tijdens dit festival organiseert de gemeente Rotterdam een informatie- en inspiratiemarkt op de Hofbogen om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met je dak.

De Rotterdamse dakendagen zijn een jaarlijks terugkerend festival met als doel te laten zien hoe daken kunnen bijdragen aan een gezonde, levendige, aantrekkelijke en toekomstbestendige stad. Gedurende het festival zijn verschillende Rotterdamse daken toegankelijk met de Dakpas die je op de website kunt bestellen. Ook kun je speciale tours boeken.

 

Informatiemarkt op de Hofbogen

Tijdens deze Dakendagen organiseert de gemeente Rotterdam een informatiemarkt op het dak van het oude station Hofplein (Katsbroek 39b). Deze markt is gratis en ook zonder Dakpas te bezoeken. Op de informatiemarkt krijg je alles te zien en te horen over het aanleggen van een groen dak en het gebruik van het dak als waterbuffer. Ook leer je hoe je met je dak energie kan opwekken en wat de mogelijkheden zijn voor sociale activiteiten op het dak.
 

Naast informatie is er ook voldoende vermaak. Zo zijn er diverse sport- en spelactiviteiten waar je aan kunt deelnemen. Kinderen kunnen zich uitleven met een speurtocht, oftewel een Dak-a-thon, met tussen het bewegen door vragen over duurzaamheid. Er staan ook acht follies (decoratieve objecten), gemaakt door kunstenaars waar zij op zaterdag 2 juni zelfs in slapen. Verder kun je de dakgaard bewonderen, die zowel decoratieve- als eetbare planten en fruitboompjes bevat.

 

Het dak als openbaar gebied

Er gebeurt nog iets bijzonders tijdens de dakendagen: het dak van de Hofbogen wordt op zondag 3 juni officieel tot openbaar gebied verklaard, zodat na de Dakendagen iedereen van dit groene dak kan blijven genieten.
 

Praktische informatie

De infomarkt is te bezoeken op het dak van het oude station Hofplein (Katshoek 39b) op zaterdag 2 en zondag 3 juni van 11.00 – 17.00 uur. Het dak van de Hofbogen is gedurende deze dagen gratis en zonder Dakpas te bezoeken, let wel op: je kunt deze locatie alleen bereiken met een trap aan de Heer Bokelweg of via de luchtbrug achter het Hofplein.