Spring naar het artikel
9 mei 2019

De gemeente Rotterdam en Albert Heijn gaan intensiever samenwerken, onder meer op het gebied van duurzaamheid. Daarvoor ondertekenden de gemeente en de supermarktketen gisteren een intentieovereenkomst.

Wethouder Barbara Kathmann (Economie, Wijken en Kleine Kernen) en Liesbeth Schaafsma, regiomanager Zuidwest van Albert Heijn, ondertekenden de intentieovereenkomst gisteren, in Albert Heijn-winkel Vasteland. De samenwerking – die tenminste duurt tot 2022 - gaat over de thema’s Goede Buur, Gezondheid, Duurzaamheid en Werk en Inkomen

Liesbeth Schaafsma: ‘Albert Heijn maakt onderdeel uit van het dagelijks leven van veel Rotterdammers. Als supermarkt, maar ook als werkgever en buurtgenoot. Door de krachten te bundelen met de gemeente kunnen we onze huidige inspanningen in de buurt versterken. Maar ook onderzoeken we welke kansen er nog meer liggen om ons samen in te zetten voor de stad en de Rotterdammers.”


CO2-neutraal, Emissievrij en minder verspilling

In de intentieovereenkomst staat onder meer dat de gemeente Rotterdam en Albert Heijn zich samen willen inzetten voor het realiseren van een duurzame stad. Albert Heijn heeft de ambitie dat in 2025 alle winkels CO2-neutraal opereren en dat de winkels in de binnenstad emissievrij worden beleverd.

De supermarktketen geeft aan ook te werken aan het verminderen en verduurzamen van verpakkingen en het tegengaan van voedselverspilling. Zo werken meerdere filialen samen met de lokale voedselbank. Ook doneert Albert Heijn via de stichting Community & Voedselsurplus zijn voedseloverschotten aan verschillende sociale organisaties in de stad. Die verzorgen hiermee maaltijden voor Rotterdammers die dat nodig hebben.


Andere thema's

Naast duurzaamheid zijn er nog meer thema’s waar Rotterdam en Albert Heijn op gaan samenwerken. Zo gaat Albert Heijn aan de slag met initiatieven voor de buurt, werkt de supermarkt mee aan onderzoeken rond gezondheid bij jongeren en gaan ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen aan een baan.