Spring naar het artikel
6 december 2018

Ondernemers in Rotterdam en aangrenzende gemeenten kunnen vanaf 6 december 2018 subsidie aanvragen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische bestelauto. Met deze regeling stimuleert de gemeente Rotterdam CO2-vrij vervoer.

Alle ondernemers die vaak met een bestelauto in de binnenstad van Rotterdam zijn, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling. Zo wil de gemeente Rotterdam ondernemers een steuntje in de rug geven om elektrisch te gaan rijden voor het transport van goederen. De regeling draagt bij aan het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen in de meest vervuilde zone van de stad (de Milieuzone).


Wie kan ‘m aanvragen?

Ondernemers in en rond Rotterdam kunnen een subsidie van € 5.000,- aanvragen voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto (categorie N1 en max. 3500 kg). De subsidie geldt alleen voor volledig elektrische bestelauto’s voor goederenvervoer. Alle ondernemingen kunnen er gebruik van maken, dus ook ZZP'ers.


Aanvraagproces en voorwaarden

Meer weten over het aanvragen van de subsidie en de voorwaarden? Kijk dan op de speciale pagina van de gemeente Rotterdam. Voor vragen kun je bellen met 14 010.


En daar blijft het niet bij...

Naast deze subsidieregeling heeft de gemeente Rotterdam nog andere regelingen voor emissievrij vervoer door ondernemers:

  • Zo mogen elektrische taxi’s, besloten busvervoer en vrachtwagens op 19 busbanen rijden. Meer info vind je op de pagina van de gemeente Rotterdam.
  • En krijgen uitstootvrije bestel- en vrachtwagens ruimere laad- en lostijden in voetgangersgebieden. Ook hiervoor kun je op een pagina van de gemeente terecht voor meer informatie.

Meer weten? Op de website van de gemeente vind je een overzicht van alle subsidieregelingen.


Logistiek010

Ben je ondernemer, vervoer je goederen door de binnenstad van Rotterdam én wil je een bijdrage leveren aan een duurzame en emissievrije binnenstad? Kijk dan op www.logistiek010.nl voor alle opties.