Spring naar het artikel
13 december 2018

Ben jij nog in het bezit van een brommer van voor 2010? Grijp dan nu je kans! De gemeente Rotterdam verlengt de sloopsubsidieregeling voor oude brom- en snorfietsen tot 1 maart 2019.

De subsidie is bedoeld voor Rotterdammers die een oude brom- of snorfiets laten slopen. Zij ontvangen daarvoor een bedrag van 300 euro. De regeling werd in 2017 voor een jaar opgesteld om de Rotterdamse luchtkwaliteit te verbeteren. Zo wordt niet alleen geluids- en stankoverlast van oude brommers en snorfietsen tegengegaan, maar zijn er ook minder vervuilende voertuigen in het stadsverkeer.


Het loopt op rolletjes

Wethouder Bonte (duurzaamheid): “De sloopregeling blijkt een succes. Al 1200 brommers werden dit jaar ingeleverd en nog zo’n 150 aanvragen zijn in behandeling. We stellen daarom extra subsidie beschikbaar om zo nog meer Rotterdammers de kans te bieden gebruik te maken van de regeling. En samen te werken aan minder overlast en een schone lucht.”


Een eenmalige verlenging

Op verzoek van de fracties van GroenLinks en het CDA verlengt de gemeente de subsidieregeling met drie maanden. Nu kunnen aanvragen niet tot 31 december 2018 maar tot 1 maart 2019 ingediend worden. Op 1 april 2019 stopt de subsidie definitief, tenzij de 200.000 euro die de gemeente extra beschikbaar stelt eerder op is. Wees er dus snel bij!


Subsidie aanvragen?

Woonde jij voor oktober 2017 al in Rotterdam en wil je jouw oude brommer of snorfiets vervangen door een nieuwer en schoner exemplaar? Maak dan nu gebruik van de subsidie. Aanvragen is gemakkelijk en kan met uw DigiD via de speciale pagina van de gemeente. Doe eerst de kentekencheck om te kijken of je voertuig aan de voorwaarden voldoet. Daarna kun je je aanvraag eenvoudig indienen.


Meer informatie

Wil je meer weten over de subsidieregeling en de voorwaarden waaraan je moet voldoen? Ook hiervoor kun je terecht op de website van de gemeente.