Spring naar het artikel
1 mei 2019

Het lijkt zo gewoon: schoon drinkwater komt uit de kraan en we houden droge voeten achter de dijk. Maar dat gaat niet vanzelf. Tijdens de Week van ons Water is er extra aandacht voor deze boodschap.

De Week van ons Water begint vandaag. De hele week worden er in de stad allerlei verrassende en leerzame activiteiten georganiseerd om de inwoners van Rotterdam en omgeving bewust te maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende drinkwater niet zo vanzelfsprekend is.
 

Op watersafari

Zo kun je  in de Rotterdamse binnenstad een Watersafari doen. Daarbij word je meegenomen langs allerlei waterwerken en stadsinitiatieven die met water te maken hebben. Bij de waterzuiveringsinstallatie in Capelle aan den IJssel kun je leren hoe poep en plas uit het rioolwater worden gezuiverd. En tijdens een wandeling over het Eiland van Brienenoord leer je van alles over de bouw van het Getijdepark, die in 2020 van start gaat.

Speciaal voor kinderen bedacht de organisatie de Expeditie Next in de Rotterdamse Maassilo. Door zelf schaalmodellen te maken van LEGO of natuurlijke materialen als klei, zand en gips leren kinderen en volwassenen hoe we onze omgeving leefbaar kunnen houden, ook in een extremer klimaat. Zo bereiden we ons voor op de toekomst.

Meer weten over de activiteiten tijdens De Week van ons Water? Kijk dan op de website van de gemeente Rotterdam.
 

De Week van ons Water

Tijdens de Week van ons Water worden over het hele land zo'n 75 evenementen gehouden. Deze speciale actieweek is een initiatief van Ons Water. Dit samenwerkingsverband bestaat uit waterschappen, waterbedrijven, watermusea, Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Unie van waterschappen, Vereniging van waterbedrijven in Nederland (Vewin), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO).


Water in de Duurzaamheidwinkel

Het klimaat verandert, en dat betekent dat we meer en meer te maken krijgen met wateroverlast. Wil je meer weten over wat jij kunt doen om jezelf én de stad hiertegen te beschermen? Kom dan eens langs in de Duurzaamheidswinkel. Daar is een speciaal hoekje ingericht met informatie over water en klimaatadaptatie.