Spring naar het artikel

Het wordt weer voorjaar, een mooi moment om er even lekker op uit te gaan. In en rond onze stad zijn tal van (natuur)gebieden te vinden om te wandelen, fietsen, hardlopen, varen, skaten en skeeleren. Wij lichten er een aantal voor je uit!

Als gevolg van het Coronavirus ligt een groot deel van het openbare leven momenteel stil. Veel Rotterdammers, vooral ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid, wordt aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven. Voor wie wel naar buiten kan en wil, zijn er volop mogelijkheden om te genieten van de vele (natuur)gebieden in en rond onze stad.

Op verschillende plekken zijn routes uitgezet. Handig, want je hoeft niet zelf je route te bedenken. Liever op de fiets? Bekijk de gratis fietstochten of ga langs bij een van de Rotterdamse organisaties voor een eigen fietstocht op maat.

Ontdek het Zuiderpark

Lengte: 6 kilometer. Duur: 1,5 uur.

Het natuurpad door het Zuiderpark is een wandeling door afwisselende natuur en bijzondere plekken. Tijdens de route maak je onder meer kennis met het kunstwerk ‘Quill’ van de Britse kunstenaar Philip King, het hertenkamp en landhuis de Oliphant. Daarnaast zit de tocht vol flora en fauna. Kortom, een activiteit om even helemaal te ontspannen. Belangrijk: je kunt niet alle greppels die je onderweg tegenkomt oversteken met rolstoelen en kinderwagens.

Download de route hier.

 

Met de familie op stap

Lengte: 6.3 kilometer.

Wist je dat er een natuurgebied is ontstaan aan de noordrand van Rotterdam? Deze route is de manier om te genieten met het hele gezin. Van het buitenleven in de stad vol met weidevogels en libellen tot Schotse Hooglanders. De route voert langs onder meer het Melanchton Park, kinderboerderij de Wilgenhof, het Schiebroekse Park en Rotterdam The Hague Airport. Eindig de wandeling bij de pannenkoekenboerderij voor een welverdiende versnapering!

Download de route hier.

 

Rotterdam verwelkomt water

Lengte: 37 km. Kosten: €0.99

Tussen het Rotterdamse Zuiderpark en de Barendrechtse Zuidpolder loopt de nieuwe waterverbinding die ervoor zorgt dat er zonder problemen zoet, fris en voldoende water van de Oude Maas naar diverse gebieden kan stromen. Ontdek deze route per fiets, of voor de echte fanatiekelingen, te voet. Laat je verassen door de prachtige natuur en bewonder de waterkennis die onze stad te bieden heeft. Voor deze route kun je de Abellife route-app gebruiken (gratis downloaden, je betaalt wel voor losse routes).

Download de route hier.


Enthousiast geworden? Ga erop uit en geniet van de buitenlucht!