Spring naar het artikel

De Rotterdamse Klimaat Alliantie is een beweging van Rotterdammers die zich wil inzetten voor de Energieswitch in de stad. Heb jij je nog niet aangesloten? Dit zijn de vijf belangrijkste redenen om dat wel te doen:

Reden 1: klimaat, best belangrijk.

Het is niet de vraag òf we het gaan doe, maar hòe we het gaan doen; we krijgen allemaal vroeg of laat te maken met energietransitie. We schakelen over van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen: van benzine naar elektrisch, van grijze naar groene energie. In 2050 is heel Nederland – en dus ook Rotterdam – van het gas af en streven we ernaar om CO2-neutraal te zijn. Waarom? Om te zorgen voor een gezond, schoon (leef)klimaat. En dat is best belangrijk.


Reden 2: de beleidsmakers kunnen jouw hulp goed gebruiken.

De energietransitie alleen iets van de politiek en de beleidsmakers? Al lang niet meer! Maar de stap van beleid naar praktijk is nog wel een hele uitdaging. Gelukkig zijn er mensen zoals jij, die zich betrokken voelen bij het klimaat in de stad en hun verhalen willen delen. Als meerdere Rotterdammers meepraten vanuit de Rotterdamse Klimaat Alliantie, kunnen beleidsmakers hiermee aan de slag. Ze kunnen jouw hulp goed gebruiken!


Reden 3: meepraten? Dat kan!

Je hebt vast een idee of mening over het klimaat en wat we eraan moeten doen. Maar hoe zou het voelen om actief mee te praten over datgene over veranderingen in jouw stad en buurt? Grijp deze gelegenheid aan om op de hoogte te blijven én mee te denken en te praten over hoe de energietransitie in jouw directe omgeving eruit kan gaan zien. Hoe eerder je besluit mee te praten, hoe meer kans je hebt om jouw zegje terug te zien in plannen voor de toekomst.


Reden 4: laat zien wat jij belangrijk vindt.

Langzaam maar zeker zijn steeds meer Rotterdammers ervan overtuigd dat er iets moet gebeuren tegen klimaatverandering. Merk jij ook dat de discussie over het klimaat steeds meer begint te leven? Wil jij meedenken over klimaat en energietransitie in jouw buurt? Sluit je aan bij de Rotterdamse Klimaat Alliantie en laat zien wat jij belangrijk vindt. Deel je idee of vraag met ons en de alliantie op social media met tag @010duurzaam. Of gebruik hashtag #energieswitch010


Reden 5: blijf op de hoogte.

In de loop van dit jaar organiseert Rotterdam meerdere activiteiten waar je je ideeën en wensen kunt komen vertellen. Zoals speciale bijeenkomsten voor ondernemers, kleine beginnende bedrijven (start-ups) en scholieren. Wil je weten waar en wanneer je moet zijn? Sluit je aan bij de Rotterdamse Klimaat Alliantie, dan ben je als eerste op de hoogte!


Sluit je aan!

Vind jij ook dat de volgende generaties recht hebben op een energiezuinig, duurzaam en gezond Rotterdam? En heb je een mening over hoe we dat voor elkaar krijgen of wat er in ieder geval moet gebeuren? Sluit je dan aan bij de Rotterdamse Klimaat Alliantie via www.energieswitch010.nl