Spring naar het artikel

De Energiebank Rotterdam helpt gezinnen die moeite hebben om hun energierekening te betalen om grip op hun energierekening te krijgen. Het doel is met adviezen van ‘energiecoaches’ het energieverbruik omlaag te brengen.

Door een lager energieverbruik dalen de maandelijkse kosten op de energierekening en wordt tegelijkertijd de CO2-uitstoot omlaag gebracht.
 

Doelstellingen

De Energiebank Rotterdam is een afdeling van de Stichting Energiebank Nederland en is een initiatief van stichting Samen010 en netbeheerder Stedin. De Energiebank stimuleert de bewustwording van het eigen energiegebruik én schonere energie tegen lagere kosten. Twee belangrijke doelstellingen van het gemeentelijke programma Duurzaam.


Donatie zonnepanelen

De gemeente doneert de Energiebank éénmalig 27 mobiele zonnepanelen die ingezet worden om zonne-energie op te wekken om de energierekening te helpen verlagen. De panelen zijn van de startup Supersola en kunnen in de nabije toekomst worden geassembleerd in de sociale werkplaats van het Robedrijf. Door de opdracht van de gemeente heeft Supersola zijn product op de markt kunnen introduceren.

 

Meer informatie op de website van Energiebank Nederland.